GRIET DE GEYTER

Sopraan Griet De Geyter was al van jongs af aan geboeid door de verscheidenheid aan muzikale genres en de mogelijkheden van de stem. Vandaag de dag vertaalt zich dat in de uiteenlopende stijlen en genres die ze op podium brengt: van polyfonie tot hedendaagse muziek in zowel opera, oratorium, lied en kamermuziekwerk waarbij ze musiceerde met o.a. Philippe Herreweghe, Nicolas Callot, Huelgas Ensemble, Holland Symfonia, Vladimir Ashkenazy, Liebrecht Vanbeckevoort, Jos van Veldhoven, Otto Tausk, Thomas Baeté en broer klarinettist Rik De Geyter.

Griet De Geyter volgde haar opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven waar ze zang studeerde bij Dina Grossberger en Lieve Vanhaverbeke en blokfluit bij Bart Spanhove en Bart Coen. Na het behalen van de beide diploma’s meester in de muziek zette zij haar studies verder aan de Dutch National Opera Academy te Den Haag & Amsterdam waar zij het Masters Degree in Opera behaalde. Ze ontving eveneens de Ruim Baan voor Talent-beurs om zich verder te ontplooien waarna ze haar vocale studies verder zette bij Jard van Nes. Momenteel wordt Griet gecoacht door Margreet Honig.
www.grietdegeyter.beNATHALIE FRANSEN

Nathalie Fransen studeerde blokfluit aan het Lemmensinstituut bij Bart Coen en behaalde haar diploma in juni 2002 met grootste onderscheiding. Ze vervolmaakte haar studies met een diploma voor kamermuziek en studeerde ondertussen ook verder voor luit bij Philippe Malfeyt, eveneens aan het Lemmensinstituut waar ze in juni 2008 haar Meesterdiploma voor luit behaalde. In 2005 studeerde ze een jaar lang in London aan het Trinity College of Music waar ze renaissanceluit volgde bij Jacob Heringman en theorbe bij David Miller. In London concerteerde ze frequent met Trinity en speelde ook mee in de opera Orfeo van Monteverdi o.l.v. Philippe Thorby. In april 2005 was ze laureate van de Ella Kidney Early Music Competition.

In België is ze actief als blokfluitiste en luitiste in verscheidene ensembles waaronder Ensemble Sarada (waar ze stichtend lid van is). Ze speelde mee in producties van Klara (o.l.v. Erik van Nevel) en de Vlaamse Opera (Orlando van G.F.Haendel). Ze volgde masterclasses in binnen- en buitenland bij Hopkinson Smith, Nigel North (lute), Saskia Coolen, Marion Verbruggen, Peter Holtslag en Ashley Solomon (recorder). Haar recentste CD-opname is een programma rond Jacob Van Eyck met het ensemble Ardalus en in samenwerking met het label Phaedra. Daarnaast geeft ze les aan de Academie voor Podiumkunsten in Aalst en de Academie Peter Benoit in Lennik.

PIETER CAMPO

Pieter Campo is actief in ensembles zoals Sarada , Panta Rhei, en Het Pieter Campo Kwartet (Jazz). Als gespecialiseerd blokfluitist én veelzijdig musicus participeert hij regelmatig in orkesten en uiteenlopende artistieke producties. De afgelopen jaren waren er samenwerkingen met de Vlaamse Opera, Akademia, Klara en theaterhuizen zoals Het Paleis, De Werf en De Groene Lach. Pieter schrijft ook muziek voor verschillende ensembles en gelegenheden. Hij is artistiek leider van KreaStiOn en Inventio, verenigingen die creativiteit en idee ondersteunen.

Pieter volgde zijn opleiding aan het Lemmensinstituut te Leuven: Hij studeerde blokfluit bij Bart Spanhove en Bart Coen, traverso bij Frank Theuns, harmonie bij Luk Van Wuytswinkel en compositie bij Luc Van Hove. Ondanks een ruime rationele opleiding blijft deze creatieve speler gefascineerd door het intuïtieve aspect dat eigen is aan muziek. Door muziek uit te voeren, door te improviseren en anderzijds muziek te componeren ontstaat er bovendien een gezonde wisselwerking tussen deze drie disciplines.

www.pietercampo.be

TOM BEETS

Tom Beets staat bekend als een uitstekend vertolker van renaissance- en barokmuziek. Als blokfluitist concerteert hij wereldwijd. Tom speelt in Vlaanderen ondermeer bij gevestigde ensembles als Currende o.l.v. Erik van Nevel,Mezzaluna o.l.v. Peter Van Heyghen en Capilla Flamenca o.l.v. Dirk Snellings. Hij is eveneens lid van het jonge prijswinnende ensemble Sarada. Als vast lid en programmator van het Flanders Recorder Quartet, in België beter bekend als Vier op ‘n Rij, speelt en doceert Tom sinds 2007 in de meest prestigieuze zalen en conservatoria ter wereld.

Tom publiceerde talrijke artikels over het samen- en consortspel. Als docent blokfluit is hij veelgevraagd voor cursussen en stages in geheel Europa. Ook publiceerde hij over de achttiende-eeuwse orgels in de Mechelse Kathedraal en is hij sinds 2011 hoofdredacteur van het trimestriële vaktijdschrift blokfluitist. Als leerkracht is hij verbonden aan de muziekacademie van Maaseik en aan de kunsthumaniora van het lemmensinstituut te Leuven.

Op het moment werkt Tom zijn studies viola da gamba bij Rainer Zipperling af. Naast al zijn muzikale activiteiten is hij een fervent lindy hopper.

FLORIS DE RYCKER

Floris De Rycker studeerde luit, vihuela en theorbe bij Philippe Malfeyt en kamermuziek bij diverse docenten aan het Lemmensinstituut en de conservatoria van Gent en Brussel. In 2003 won hij de beurs van de Marco Fodella Fondazione en studeerde een jaar bij Paul Beier in Milaan.

Floris is een veelgevraagd solist maar wordt ook regelmatig uitgenodigd om mee te werken aan theaterproducties, cd-opnames en concerten door onder andere FroeFroe, graindelavoix, La Caccia, de Vlaamse Opera, het Paleis, Muziektheater Transparant, Laika en NTGent. Daarnaast werkt Floris als freelance muzieksamensteller voor radio Klara.

Als leraar luit en muziekgeschiedenis is Floris verbonden aan de muziekacademie's van Ekeren en Zaventem en het conservatorium van Leuven.

Sarada werkt ook met regelmaat samen met Amélie Renglet (sopraan) en Michaela Riener (sopraan).